söndag 2 maj 2010

En politik med extra allt

Idag skriver partiledarna för de röd-gröna om sin jobbpolitik på Svd Brännpunkt. Jag konstaterar två saker. Inte en enda av deras satsningar är fäst vid ett löfte om att det är så här det blir om de vinner valet. Det är mycket ”Vi vill…” och ”Därför är vårt mål att….”. Om det blir regeringsskifte i höst kommer de röd-gröna partiledarna efter ett tag tvingas säga att det var en målsättning och deras ambition att det skulle bli som de skrev i Svd Brännpunkt. Säkert med tillägget att den borgliga regeringen kört den svenska ekonomin fullständigt i botten, så det gick inte att sänka några skatter, men nu håller de allt på att städa upp som de fått göra tidigare.

Det andra jag konstaterar är att inte en enda av de här dyra satsningarna beskrivs med hur de ska finansiera kalaset. Jag hoppas och tror att svenska folket inte går på ”Extra-allt” politiken (läs Tobleronepolitik).

Kristdemokraterna har drivit igenom 93% av de frågorna vi gick till val på 2006. Vi har med andra ord handlingskraft, vi gör det vi lovar och står för det. Valet i höst står mellan ett tryggt regeringsalternativ där folket vet vad de får, och ett i allra högsta grad otryggt regeringsalternativ som kan sluta vart som helst.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar